روح و ریحان

روح و ریحان
  • خانه 
  • ورود 

ساخت فیلم «محمد (صلی الله علیه و آله)»

04 آذر 1392 توسط روح و ریحان

ساخت فیلم از زندگی انبیاء همیشه و در همه زمان‌ها جذاب است. به طوری که از زمان اختراع صنعت سینما تاکنون، 200 فیلم با موضوع زندگی حضرت عیسی(ع)، 120 فیلم با موضوع حضرت موسی(ع) و 80 فیلم درباره دیگر پیامبران ساخته شده است، اما در این میان سهم پیامبر مهربانی‌ها، حضرت محمد مصطفی(ص) فقط و فقط، یک فیلم شاخص است و آن هم «محمد رسول‌الله» است.

شاید همین موضوع مهم‌ترین انگیزه ساخت فیلم «محمد» توسط مجید مجیدی کارگردان نام‌آشنای ایرانی باشد. او درباره فیلم مشهور مصطفی عقاد می‌گوید: در «محمد رسول‌الله» بیشتر به جنبه‌های جنگی پرداخته شده و حتی وجوه معرفتی این جنگ‌ها هم خوب بررسی نشده است، در حالی که پیامبر در همین جنگ‌ها به مسلمانان تاکید می‌کردند که نباید حتی به درخت‌ها آسیبی وارد شود ضمن اینکه این جنگ‌ها بیشتر دفاع بوده نه تهاجمی.

مجیدی 7 سال پیش، بنای ساخت فیلم محمد(ص) را گذاشت. پس از نگارش فیلم‌نامه‌ای در 200 سکانس به کمک کامبوزیا پرتوی و با همکاری حمید امجد، مراحل پیش‌تولید انجام شد و فیلم در خرداد 1390 پروانه ساخت گرفت.

سرانجام آبان همان سال مجیدی از ساخت فیلمی خبر داد که وقتی به پایان برسد، نام ایران و ایرانی را تا مدت‌ها بر سر زبان‌ها خواهد انداخت. «محمد(ص)» عنوان آخرین اثر کارگردان «رنگ خدا»ست که قرار است به سینما رنگ و بویی خدایی بدهد. ساخت این فیلم، بدون حاشیه و در سکوت کامل خبری آغاز شد و تا امروز کمتر گزارشی از مراحل ساخت آن به بیرون درز کرده است، تا جایی که خبر بازدید رهبر انقلاب هم از لوکیشن این فیلم در آبان سال گذشته توسط روابط عمومی فیلم محمد منتشر نشد.

لوکیشن اصلی فیلم «محمد» شهرک سینمایی نور در حوالی شهر قم است که 100 هکتار مساحت دارد و به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با ساخت شهرک سینمایی مدینه و مکه، گام‌های بزرگی جهت ساخت فیلم‌هایی با موضوع پیامبر(ص) برداشته شده است.

این فیلم در کرمان و عسلویه هم فیلمبرداری شد و در آخرین گام ـ پس از عدم موافقت هندی‌ها ـ این فیلم در آفریقا جلوی دوربین رفت. این سکانس به تعداد زیادی فیل نیاز داشت، چرا که بیانگر ماجرای لشکرکشی ابرهه به مکه و حمله پرندگان به سپاه اوست.

فیلم محمد از محاصره‌ مسلمانان در شعب ابی‌طالب آغاز می‌شود و به پیش از تولد پیامبر اسلام باز می‌گردد. در این فیلم مخاطب شاهد وقایعی است که پیش از تولد پیامبر اسلام تا 12 سالگی ایشان را در بر می‌گیرد. صحنه‌های وفات مادر رسول اکرم در روستای ابواء و صحنه‌های مربوط به دوران شیرخوارگی و خردسالی پیامبر در روستای سعدیه هم از دیگر بخش‌های فیلم است. فیلم محمد با اولین سفر پیامبر به شام و رسیدن به صومعه بحیرا به پایان می‌رسد. «بحیرا» راهبی مسیحی است که درباره ظهور آخرین پیامبر به ابوطالب بشارت می‌دهد.

از جمله چهره‌های سرشناسی که جزو عوامل فنی پروژه محمد(ص) هستند می‌توان به ویتوریو استورارو (Vittorio Storaro) فیلمبردار نامدار ایتالیایی اشاره کرد که تاکنون سه ‌بار موفق به کسب جایزه اسکار شده است.

علیرضا شجاع‌نوری در نقش «عبدالمطلب» پدربزرگ پیامبر(ص)، مهدی پاکدل در نقش «ابوطالب» عموی پیامبر(ص)، پانته‌آ مهدی‌نیا در نقش «فاطمه بنت اسد» همسر ابوطالب، مینا ساداتی در نقش آمنه مادر پیامبر(ص)، ساره بیات در نقش «حلیمه» دایه پیامبر(ص) و محسن تنابنده در نقش «ساموئل» تاجر یهودی، از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند.


بر اساس شنیده‌ها، این پروژه فاخر که پرهزینه‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران لقب گرفته و از کنار آن سریالی هم ساخته خواهد شد، قرار است علاوه بر زبان فارسی به سه زبان عربی، انگلیسی و اردو به صورت همزمان در ایران و کشورهای مسلمان اکران شود. مجیدی سال قبل در بیانیه‌ای در پاسخ به فیلم موهن مستهجن آمریکایی نوشت: «چشم به راه باشید بزودی از پس همه این لجن‌ پراکنی‌ها، چهره زیبای خورشیدی او رخ خواهد نمود و روسیاهی به شما سیاه‌دلان خواهد ماند.» ما هم امیدواریم این مهم به زودی به وقوع بپیوندد.

جهت مشاهده عکس های این فیلم اینجا کلیک کنید.


 1 نظر

شعری که امام علی(ع) پسندیدند

28 شهریور 1392 توسط روح و ریحان

امام علی (ع) فرمودند: شهریار را بیاورید. شهریار آمد. حضرت خطاب به شهریار فرمودند: شعرت را بخوان! شهریار این شعر (علی ای همای رحمت) را خواند.
حضرت آیت‏ الله مرعشی نجفی مي فرمودند: شبی توسلی پیدا کردم تا یکی از اولیای خدا را در خواب ببینم، آن شب در عالم خواب، دیدم در زاویه‏ ی مسجد کوفه نشسته‏ ام و امیر مومنان علی علیه‏ السلام با جمعی حضور دارند. حضرت فرمودند: شعرای اهل‏بیت ما را بیاورید. دیدم چند تن از شعرای عرب را آوردند. حضرت فرمودند: شعرای فارسی‏ زبان را بیاورید. آنگاه محتشم و چند تن از شعرای فارسی‏ زبان آمدند.
فرمودند: شهریار را بیاورید. شهریار آمد. حضرت خطاب به شهریار فرمودند: شعرت را بخوان! شهریار این شعر (علی ای همای رحمت) را خواند.



حضرت آیه‏ الله مرعشی فرمودند که وقتی این شعر تمام شد، من از خواب بیدار شدم و پرسیدم شهریار کیست؟ گفتند شاعری است که در تبریز زندگی می‏کند.

شهریار به دستور آیه‏ الله مرعشی به قم دعوت شده و از این شعر سخن به میان می‏ آید و او تعجب می‏کند، چرا که همان موقعی که ایشان خواب دیده‏ اند او شعرش را سروده و احدی از آن اطلاع نداشته و شهریار وقتی از خواب ایشان مطلع می‏شود، فوق‏ العاده منقلب می‏گردد. و شروع كرد به خواندن :

على اى هماى رحمت تو چه آيتى خدا را /كه به ما سوا فكندى همه سايه هما را
دل اگر خدا شناسى همه در رخ على بين / به على شناختم من به خدا قسم، خدا را
به خدا كه در دو عالم اثر از فنا نماند/ چو على گرفته باشد سرچشمه بقا را
مگر اى سحاب رحمت تو ببارى ار نه دوزخ / به شرار قهر سوزد همه جان ما سوا را
برو اى گداى مسكين در خانه على زن/ كه نگين پادشاهى دهد از كرم گدا را
به جز از على كه گويد به پسَر كه قاتل من / چو اسير تست اكنون به اسير كن مدارا
به جز از على كه آرد پسرى ابو العجايب / كه علم كند به عالم شهداى كربلا را
چو به دوست عهد بندد ز ميان پاكبازان /چو على كه مى‏تواند كه به سَر برد وفا را
نه خدا توانمش خواند نه بشَر توانمش گفت/ متحيرم چه گويم شه ملك لا فتى را
به دو چشم خون فشانم هله اى نسيم رحمت/ كه ز كوى او غبارى به من آر، توتيا را
به اميد آن كه شايد برسد به خاك پايت /چه پيام‏ها كه دارم همه سوز دل صبا را
چو تويى قضاى گردان، به دعاى مستمندان / كه ز جان ما بگردان ره آفت قضا را
چه زنم چو ناى هر دم ز نواى شوق او دم/ كه لسان غيب خوش‏تر بنوازد اين نوا را
همه شب در اين اميدم كه نسيم صبحگاهى /به پيام آشنايى بنوازد آشنا را
ز نواى مرغ يا حق بشنو كه در دل شب /غم دل به دوست گفتن چه خوش است «شهريارا»

به نقل از حاج آقا رضا حداد عادل (پدر دکتر غلامعلی حداد عادل) از حجه‏ الاسلام آقا سید قاسم شجاع…

ادامه »

 2 نظر

کیک عصرانه

08 شهریور 1392 توسط روح و ریحان

مواد لازم:

تخم مرغ ۵عدد

شکر ۱و۱/۴ پیمانه

شیر ولرم ۱ پیمانه

روغن مایع ۱/۲ پیمانه

آرد سفید ۳ پیمانه

بکینگ پودر ۲ قاشق مربا خوری سَر پُر

وانیل ۱/۸ قاشق مربا خوری

نمک ۱/۸ قاشق چایخوری


طرز تهیه:

سفیده ها و زرده ها را از هم جدا کرده بعد سفیده ها را با دور تند همزن در یک جهت می زنیم تا پُف کند بعد ۱/۳ از شکری را که داریم در سه مرحله و در حین همزدن به سفیده ها اضافه می کنیم و کمی هم زده و سفیده را کنار میگذاریم.

در ظرفی دیگر زرده ها و بقیه شکر و وانیل را با همزن خوب میزنیم تا مواد کِرِم رنگ شده و حجم آن دو برابر شود بعد ۱/۳ شیر را اضافه کرده و با قاشق چوبی یا پلاستیکی(لیسَک) در یک جهت مخلوط کرده و ۱/۳ مخلوط آرد (ارد و بکینگ پودر و نمک را باهم سه مرتبه قبلاً الک می کنیم) را اضافه کرده و در همان جهت مخلوط میکنیم و بعد ۱/۳ شیر را اضافه کرده و مخلوط کرده بعد آرد و بعد دوباره شیر و آرد . در مرحله بعدی روغن مایع را اضافه کرده و چند ثانیه با در کُند همزن در همان جهت میزنیم بعد سفیده را افزوده و با لیسک به صورت دَوَرانی و در حد مخلوط شدن مخلوط می کنیم.

کف قالب کاغذ روغنی انداخته ولی چرب نمی کنیم و مواد را در قالب ریخته در فر می گذاریم

درجه حرارت فر:۱۷۵ درجه ساتیگراد

مدت زمان:۴۵ الی ۵۰ دقیقه

تذکر: فر را از قبل گرم می کنیم.

اگر سؤالی داشتید در خدمتتان هستم.


 1 نظر

قطاب

07 شهریور 1392 توسط روح و ریحان

مواد لازم:
ماست 200 گ
روغن جامد 100 گ
زرده تخم مرغ 2 عدد
پودر شکر 1 ق چ
پودر هل یک دوم قاشق چ
بیکینگ پودر یک دوم ق چ
آرد قدری که خمیر به دست نچسبد
روغن مایع به میزان لازم برای سرخ کردن
پودر شکر 2 پ
مواد میانی : پودر گردو 100 گ
پودر شکر 150 گ
دارچین 1 ق چ

طرز تهیه:
ابتدا روغن جامد و پودر شکر را مخلوط کنید و با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ شود. سپس زرده های تخم مرغ را بیفزایید و مخلوط را با همزن بزنید. بعد پودر هل را با ماست و بیکینگ پودر به مواد اضافه کنید. در این مرحله همزن را کنار بگذارید و آرد را کم کم به مواد بیفزایید و این کار را به آرامی انجام دهید تا خمیر به دست نچسبد توجه داشته باشید خمیر قطاب را نباید با افزودن آرد بیش از حد سفت و خشک کرد خمیر را به قطر 3 میلیمتر روی سطح آرد پاشی شده پهن کنید و با قالب گرد آن را قالب بزنید. سپس خمیر برش زده را بردارید و یک قاشق چایخوری از مواد میانی قطاب وسط خمیر قرار دهید دقت داشته باشید که از مواد میانی به اطراف خمیر مالیده نشود زیرا دو لبه خمیر به هم نمی چسبد. دو لبه خمیر را به هم بچسبانید و با استفاده از دو انگشت لبه های خمیر را به سمت داخل برگردانید تا به شکل کنگره درآید. قطاب های آماده را به اندازه گنجایش یک شیر جوش کوچک در روغن داغ فراوان غوطه ور کنید و دو طرف آن را سرخ کنید. برای تهیه قطاب حتماًٌ باید به این نکته توجه کرد که قطاب ها را نباید یکباره پیچید و بعد سرخ کرد چون پوسته خمیری قطاب در مجاورت طولانی با هوا خشک می شود و بعد از آنکه در روغن سرخ شود لبه های خمیر از هم باز می شود پس از اینکه رنگ آن قهوه ای روشن شد قطاب را از روغن خارج کنید و در یک سبد فلزی قرار دهید بعد از 10 دقیقه قطاب ها را در یک ظرف پر از پودر شکر قرار دهید تا قطاب ها به پودر شکر آغشته شود قطاب ها را بعد از خروج از روغن نباید خیلی سریع در پودر شکر غلتاند زیرا سبب می شود پودر شکر در اثر حرارت کمی رطوبت بگیرد و به اطراف شیرینی نچسبد اگر هم خیلی سرد باشد پودر قند به قطاب نمی چسبد سپس قطاب ها را به ظرف مخصوص سرو منتقل کنید این شیرینی را حتماً باید در ظرف دربسته نگهداری کنید .
طرز تهیه مواد میانی قطاب :

در ظرفی ابتدا پودرگردو پودر شکر و دارچین را مخلوط کنید. در صورتی که بخواهید مواد به شکل خمیر درآید تا بهتر بتوانید درون خمیر آن را بگذارید می توانید 2 تا 3 قاشق سوپخوری گلاب را کم کم به مواد بیفزائید تا حالت خمیری بگیرد و بتوانید راحت آن را در دست گلوله کنید و میان خمیر بگذارید.


 نظر دهید »

پلمبیر

06 شهریور 1392 توسط روح و ریحان

مواد لازم:

تخم مرغ 5 عدد

شکر 5 قاشق سوپخوری

خامه قنادی 250 گرم

وانیل 2/1 قاشق چایخوری

موز 3 عدد

گردو به اندازه لازم

بیسکویت به مقدار لازم

پودر کاکائو 2 قاشق مربا خوری

طرز تهیه:

زرده سفیده ها را جدا کرده و سفیده ها را با همزن می زنیم تا پُف کند. در ظرف دیگر ی زرده ها و شکر و وانیل را خوب می زنیم تاکش دار شده و کِرِم رنگ شوند و بعد خامه را اضافه کرده و با قاشق به صورت دورانی مخلوط کرده و بعد سفیده ها را اضافه می کنیم و با قاشق به صورت دَورانی مخلوط می کنیم.

یک سوم مواد را جداگانه با با پودر کاکائو مخلوط می کنیم.

یک ظرف (ترجیحاً شیشه ای)آماده کرده و مقداری بیسکویت ته آن می چینیم وبعد نصف مواد بدون کاکائو را روی بیسکیت ها ریخته و صاف کرده و روی آن موز حلقه حلقه شده و گردوی خرد شده ریخته و روی آن مواد کاکائویی را ریخته و رویش موز و گردو ریخته و بعد بقیه مواد بدون کاکائو را روی آن ها میریزیم.دوباره روی آن موز و گردو میریزیم. ومواد را به مدت 4 الی 5 ساعت در فریزر می گذاریم.


 نظر دهید »

دسر ژله

04 شهریور 1392 توسط روح و ریحان

مواد لازم:

شیر :1 لیتر

شکر: 1و1/2 لیوان

نشاسته:2 قاشق غذا خوری

پودر ژلاتین:4 قاشق مرباخوری

وانیل:1/8 قاشق چایخوری

خامه:200 میلی لیتر

آب:1/3 لیوان

طرز تهیه:

نشاسته و شکر را با شیر سرد مخلوط کرده و روی حرارت میگذاریم تا کمی غلیظ شود و همینکه یک جوش زد از روی حرارت برداشته و وانیل را اضافه کرده و اجازه می دهیم تا ولرم شود.ژلاتین را روی آب ریخته و روی بخار کتری مگذاریم تا حل شود و از روی بخار برداشته و کمی که خنک شد با مخلوط شیر مخلوط کرده و در یخچال قرار می دهیم تا خنک شود بعد خامه را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم و چند ساعت در یخچال میگذاریم تا ببندد.در صورت دلخواه میتوان به نصف مواد 2ق م پدر کاکائو اضافه کرد.

«اگر سؤالی داشتید در خدمتتان هستم.»

 1 نظر

شکلات نارگیلی

27 مرداد 1392 توسط روح و ریحان

مواد لازم:

پودر نارگیل 100 گرم

پودر شکر 100 گرم

سفیده تخم مرغ 1 عدد

روغن مایع 2 قاشق غذاخوری

شکلات تخته ای 150 گرم


طرز تهیه:

پودر نارگیل و پودر شکر را باهم مخلوط کرده و سفیده تخم مرغ را به آن اضافه کرده و با قاشق خوب باهم مخلوط می کنیم تا مواد به هم بچسبند بعد به اندازه گردو از مواد برداشته و در دست گلوله می کنیم و به شکل توپک در می آوریم.

در ظرفی کوچک شکلات تخته ای و روغن را ریخته و روی بخار آب میگذاریم تا ذوب شود وبعد توپک های نارگیلی را در شکلات انداخته تا همه جای آن آغشته به شکلات شود و بعد آن ها را روی یک نایلون چیده و به مدت 30 دقیقه در یخچال میگذاریم.

نوش جان


 1 نظر

روح و ریحان

  • تماس

محتواها

  • دوست خوب
  • داستان های بحارالانوار/ کاش خدا الاغی داشت!
  • پیام تبریک
  • صفات منافقین در نهج البلاغه 
  • چگونه معصوم شویم؟
  • ارائه وام بدون بهره به مسلمانان نروژی
  • با چه کسانی باید مشورت کرد ؟ +پاسخ امام رضا علیه السلام 
  • ​بهترين دوست از منظر امام سجاد عليه‌السلام
  • مناجات های زیبای امام سجاد (ع) در صحیفه ی سجادیه
  • حضرت ابوالفضل (ع) در بیان امام صادق علیه‌السلام
  • دانلود مداحی«زهرای 3 ساله»
  • پسر فداکار!!
  • یک هدیه بسیار عالی از حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها برای شما
  • تفسیر سوره «توحید» به نثر+ دانلود همخوانی«لبیک یا ربّ الأمم»
  • دانلود نرم افزار «شوخ طبعی ها و حکایات طلبگی»
  • عذاب چه کسانی دو برابر محاسبه می‌شود؟
  • خطرناک‌ترین گمراهان چه کسانی هستند؟/ انواع گمراهان از منظر قرآن
  • اثرات تسبیحات حضرت فاطمه (س)
  • تشبیه ارکان نماز
  • «خبر ولادت حسين‌ علیه السلام»

کد آمارگیر

خبرنامه

  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس