قطاب
مواد لازم:
ماست 200 گ
روغن جامد 100 گ
زرده تخم مرغ 2 عدد
پودر شکر 1 ق چ
پودر هل یک دوم قاشق چ
بیکینگ پودر یک دوم ق چ
آرد قدری که خمیر به دست نچسبد
روغن مایع به میزان لازم برای سرخ کردن
پودر شکر 2 پ
مواد میانی : پودر گردو 100 گ
پودر شکر 150 گ
دارچین 1 ق چ
طرز تهیه:
ابتدا روغن جامد و پودر شکر را مخلوط کنید و با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ شود. سپس زرده های تخم مرغ را بیفزایید و مخلوط را با همزن بزنید. بعد پودر هل را با ماست و بیکینگ پودر به مواد اضافه کنید. در این مرحله همزن را کنار بگذارید و آرد را کم کم به مواد بیفزایید و این کار را به آرامی انجام دهید تا خمیر به دست نچسبد توجه داشته باشید خمیر قطاب را نباید با افزودن آرد بیش از حد سفت و خشک کرد خمیر را به قطر 3 میلیمتر روی سطح آرد پاشی شده پهن کنید و با قالب گرد آن را قالب بزنید. سپس خمیر برش زده را بردارید و یک قاشق چایخوری از مواد میانی قطاب وسط خمیر قرار دهید دقت داشته باشید که از مواد میانی به اطراف خمیر مالیده نشود زیرا دو لبه خمیر به هم نمی چسبد. دو لبه خمیر را به هم بچسبانید و با استفاده از دو انگشت لبه های خمیر را به سمت داخل برگردانید تا به شکل کنگره درآید. قطاب های آماده را به اندازه گنجایش یک شیر جوش کوچک در روغن داغ فراوان غوطه ور کنید و دو طرف آن را سرخ کنید. برای تهیه قطاب حتماًٌ باید به این نکته توجه کرد که قطاب ها را نباید یکباره پیچید و بعد سرخ کرد چون پوسته خمیری قطاب در مجاورت طولانی با هوا خشک می شود و بعد از آنکه در روغن سرخ شود لبه های خمیر از هم باز می شود پس از اینکه رنگ آن قهوه ای روشن شد قطاب را از روغن خارج کنید و در یک سبد فلزی قرار دهید بعد از 10 دقیقه قطاب ها را در یک ظرف پر از پودر شکر قرار دهید تا قطاب ها به پودر شکر آغشته شود قطاب ها را بعد از خروج از روغن نباید خیلی سریع در پودر شکر غلتاند زیرا سبب می شود پودر شکر در اثر حرارت کمی رطوبت بگیرد و به اطراف شیرینی نچسبد اگر هم خیلی سرد باشد پودر قند به قطاب نمی چسبد سپس قطاب ها را به ظرف مخصوص سرو منتقل کنید این شیرینی را حتماً باید در ظرف دربسته نگهداری کنید .
طرز تهیه مواد میانی قطاب :
در ظرفی ابتدا پودرگردو پودر شکر و دارچین را مخلوط کنید. در صورتی که بخواهید مواد به شکل خمیر درآید تا بهتر بتوانید درون خمیر آن را بگذارید می توانید 2 تا 3 قاشق سوپخوری گلاب را کم کم به مواد بیفزائید تا حالت خمیری بگیرد و بتوانید راحت آن را در دست گلوله کنید و میان خمیر بگذارید.